Waarom is RUN REFLECTIVE voorstander van het hardlopen?

Hardlopen heeft een positieve invloed op de menselijke gezondheid. Hierdoor leven hardlopers gemiddeld 5 jaar langer dan inactieve mensen. Daarnaast is het zo dat in de ontwikkelde landen steeds meer mensen last krijgen van welvaartsziekten. Gelukkig zorgt hardlopen ervoor dat de kans op het krijgen van deze ziektes kleiner wordt. 


Preventie van ziekten

Uit meerdere grootschalige onderzoeken is gebleken dat hardlopers 42% minder kans hebben op hart- en vaatziekten. Naast dat het erg gezond is om regelmatig hard te lopen, is het ook ontzettend belangrijk om te wandelen. Uit onderzoek blijkt dat het wandelen of hardlopen van 10 tot 24 kilometer per week het risico op ziekten aanzienlijk verkleint.


Mentale voordelen van hardlopen

Naast dat hardlopen ontzettend goed is voor ons lichaam, is het ook erg goed voor ons brein. Onze hersenen hebben veel baat bij hardlopen. Hardlopen zorgt namelijk voor een betere hersenfunctie en voor meer ruimtelijk inzicht. Daarnaast is het zelfs zo dat de kans op een depressie afneemt. 


Motivatie om hard te blijven lopen

Ondanks de positieve effecten op de gezondheid van de mens is het lastig om regelmatig hard te blijven lopen. Ben je van plan om je gezondheid te verbeteren, maar vind je het lastig om consistent te blijven sporten? Probeer er dan voor te zorgen dat je de juiste spullen in huis haalt op zoek gaat naar een trainingsmaatje.

Een hardloopmaatje kan net de extra stok achter de deur zijn als je gaat beginnen met het hardlopen. 


Progressie zorgt voor motivatie

Een trainingsmaatje kan zorgen voor motivatie, maar helaas is het niet voor iedereen mogelijk om een trainingsmaatje van hetzelfde niveau te vinden. Gelukkig zijn er verschillende soorten apps waardoor je toch gemotiveerd blijft. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om mee te doen aan een challenge met andere mensen in Nederland. 


Een app voor de mobiele telefoon, zoals STRAVA, geeft je deze mogelijkheden. Het is natuurlijk niet prettig om hard te lopen met een mobiele telefoon in je hand of in je jas- of broekzak. Dankzij het REFLECTIVE hardloopvest kun je je mobiele telefoon meenemen zonder ergernissen. Hierdoor blijft je gemotiveerd.