Is een reflecterend hardloopvest van Run Reflective de oplossing van 2022?

Een reflecterend hardloopvest van Run Reflective is sinds 2022 verkrijgbaar. De kans is ontzettend groot dat je ooit al eens een onveilige situatie hebt meegemaakt tijdens het hardlopen. 


Wanneer je niet zichtbaar en niet reflecterend hard gaat lopen, ben je namelijk slecht zichtbaar voor het overige verkeer. Een groot deel van de hardlopers in Nederland vindt het prettig om op het asfalt te lopen. Geldt dit ook voor jou? Begrijpelijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.


Automobilisten zien je niet

Je bent niet zichtbaar voor automobilisten. Wanneer je hard gaat lopen, is het verstandig om er rekening mee te houden dat je niet zichtbaar bent voor automobilisten. Uit recente cijfers blijkt dat veel Nederlanders hun mobiele telefoon gebruiken tijdens het autorijden. Helaas zorgt dit ervoor dat er ook meer ongevallen plaats vinden. Houdt hier dus rekening mee als je op de openbare weg rent.


Zo loop je minder risico

Probeer altijd op zoek te gaan naar een losliggend fietspad als je graag op verhard asfalt hard wilt lopen. Dit zorgt ervoor dat je veel minder risico loopt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen voorafgaand aan jouw ronde via Google een route uit te stippelen. Hierdoor weet je immers zeker dat je op een veilige weg loopt. 

 

 

Verbeter je zichtbaarheid in het donker

Naast dat sommige automobilisten hardlopers overdag over het hoofd kunnen zien. Bijvoorbeeld doordat ze bezig zijn met hun mobiele telefoon of de hardloper simpelweg niet op de weg verwachten. Ben je in het donker ook vaak erg slecht zichtbaar. Probeer er dan ook rekening mee te houden dat je altijd een reflecterend hesje aan doet tijdens het hardlopen. Hierdoor word je sneller opgemerkt door het overige verkeer. 


Veiligheid en comfort

Een reflecterend hardloopvest van Run Reflective voor betere zichtbaarheid

Sinds een aantal maanden kiezen steeds meer mensen voor een reflecterend hardloopvest van Run Reflective. Begin 2022 zijn de hardloopvesten verkrijgbaar met als doel om zoveel mogelijk mensen veilig en comfortabel te laten sporten. 


Verschillende varianten hardloophesjes

Er zijn op dit moment twee verschillende hardloopvesten waardoor je extra goed zichtbaar bent tijdens jouw hardloop rondje. Je kunt kiezen voor een semi reflecterend hardloophesje, maar daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een volledig reflecterend hardloopvest. 


Volledig reflecterend hardloophesje

Ben je van plan om hard te gaan lopen en wil je goed zichtbaar zijn tijdens je ronde? Dan is het verstandig om te kiezen voor het volledig reflecterend hardloophesje van Run Reflective. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om LED lampjes aan te schaffen en te gebruiken tijden jouw training. Hierdoor ben je nog beter zichtbaar voor overige automobilisten.