Hoeveel weegt het Run Reflective hardloopvest?

De kans bestaat dat je ooit al eens iemand hebt gezien met een Run Reflective hardloopvest. Echter, veel hardlopers vragen zich af of dit vest wel comfortabel genoeg is om mee te nemen tijdens een hardlooptraining. Geldt dit ook voor jou? Dan is de kans groot dat deze blog jou kan helpen met het maken van een goede keuze.


Lichtgewicht en ademend

Het Run Reflective hardloopvest is speciaal voor hardlopers ontworpen. Tijdens het ontwerpproces is er dus ook veel rekening gehouden met de materiaalkeuze. Het vest is immers ontworpen door hardlopers. Tijdens de ontwikkeling is er gekozen voor licht en ademend materiaal. 


Het gewicht van het vest

Een Run Reflective Hardloopvest weegt ongeveer 200 gram. Dit zorgt er dus voor dat het niet merkt dat je het vest aan hebt tijdens jouw ronde. Het vest zit daarnaast ook nog eens aangesloten rondom het lichaam. Hierdoor merk je helemaal niet dat je het vest aan hebt. Kortom, ben je op zoek naar een comfortabele manier om je telefoon mee te nemen tijdens het hardlopen? Dan is het Run Reflective hardloopvest voor jou de beste keuze.


Twee verschillende varianten

Op dit moment zijn er twee verschillende varianten van het vest. Er is een semi reflecterende variant en er is een volledig reflecterende variant. De keuze van de variant is voor veel mensen afhankelijk van allerlei verschillende omstandigheden. Kies je er bijvoorbeeld voor om ook LED lights aan te schaffen? Dan kun heeft de zichtbaarheid weinig invloed op je keuze en dan kun je het best kiezen voor de variant die jij het mooist vindt.


Zichtbaar op de openbare weg

Kies je daarentegen niet voor de LED lights? Dan is het verstandig om eens te kijken naar de volledig reflecterende variant. Hierdoor ben je alsnog erg goed zichtbaar als je een ronde in het donker wilt gaan lopen. Toch is het wel belangrijk om er altijd voor te zorgen dat je er alsnog vanuit gaat dat de overige verkeersdeelnemers jou niet zien. Hierdoor voorkom je ongevallen.


Het uitstippelen van de route

Ben je van plan om hard te gaan lopen in het donker? Dan blijft het altijd verstandig om de route vooraf uit te stippelen, bijvoorbeeld via Google. Hierdoor kun je ervoor kiezen om zo veel mogelijk op een losliggend fietspad hard te lopen. De LED lights komen alsnog goed van pas op de stukken waar je op de openbare weg loopt. In veel gevallen is het namelijk niet mogelijk om de gehele route via een losliggend geasfalteerd fietspad te volgen. 


Ademend materiaal

Heb je de gewenste route uitgestippeld? Dan is het tijd om hard te gaan lopen. Tijdens je ronde zal je niet merken dat je het Run Reflective hardloopvest aan hebt. Dit komt doordat het vest erg licht is, maar bovendien is het vest ook nog eens ademend. Hierdoor voorkom je dat je het onnodig warm krijgt tijdens jouw hardloopronde.