Een reflecterend hardloopvest, welke past bij mij in 2022?

De kans bestaat dat je al veel mensen hebt zien lopen met een reflecterend hardloopvest. Dit heeft voor een groot deel te maken met de bewustwording van het belang van veiligheid. Veiligheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Echter, op dit moment zijn er ontzettend veel verschillende reflecterende hardloopvesten. Ben je op zoek naar een reflecterend hardloophesje? Dan kun je de volgende tips goed gebruiken.


Waar moet het item aan voldoen?

Wanneer je op zoek bent naar een reflecterend hardloophesje, zijn er ontzettend veel dingen waar je rekening mee kunt houden. Allereerst is veiligheid natuurlijk het belangrijkste. De veiligheid op de openbare weg wordt bepaald door je zichtbaarheid. Op dit moment heeft Run Reflective twee verschillende varianten. Een reflecterende variant, en een semi- reflecterende variant. 


De features van de semi reflecterende variant

Sinds een aantal maanden kiezen steeds meer mensen voor de semi- reflecterende variant. Dit heeft voor een groot deel te maken met de zomertijd. De zomer komt eraan en hierdoor is het ‘s avonds een stuk langer licht. Echter, doordat het Run Reflective hardloophesje van goede kwaliteit is, heeft het vestje ook een erg lange levensduur. Train je ook vaak in de winter? Dan is het wel zo verstandig om hier ook rekening mee te houden.


De reflecterende variant

Ben je op zoek naar een hardloopvest voor alle verschillende seizoenen? Dan is het wellicht verstandig om te kiezen voor de volledig reflecterende variant. Hierdoor ben je extra goed zichtbaar op de openbare weg. 


Extra goed zichtbaar met LED lights

Als hardloper zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden bij de aankoop van een Run Reflective hardloopvest. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om LED lights aan je bestelling toe te voegen. De Led lights zorgen ervoor dat je zichtbaar bent tot een afstand van wel 800 meter.


Duurzaamheid voorop

Led verlichting is een heel stuk duurzamer dan andere verlichting. Dit geldt dus ook voor de led lampjes van Run Reflective. Bovendien kun je de Leds ook nog eens zelf opladen via een meegeleverd usb c kabel. Hierdoor kun je de LEDs ontzettend vaak gebruiken. De batterijduur van de led verlichting is op de juiste knipperende stand wel 10 uur. 


Een reflecterend hardloopvest met led verlichting

Als je dus op zoek bent naar een hardloopvest met een goede zichtbaarheid tot 800 meter, dan is het verstandig om voor de volledig reflecterende variant te kiezen met led verlichting. Hierdoor ben je erg goed zichtbaar op de openbare weg. 

Run Reflective hardloopvesten

Het plannen van de route

Naast dat het van belang is om zelf goed zichtbaar te zijn, is het ook verstandig om voorafgaand aan je ronde een route te plannen. Hierdoor voorkom je dat je onverhoopt op de openbare weg moet lopen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om via Google een route te plannen waar je voornamelijk over geasfalteerd fietspad loopt. Hierdoor weet je zeker dat jouw hardloopronde zo veilig mogelijk is.