De 2 verschillende hardloopvesten van Run Reflective, welke past het best bij mij?

De kans is erg groot dat je ooit al eens iemand hebt gezien met een Run Reflective hardloopvest. Sinds een aantal maanden kiezen steeds meer hardlopers en sporters voor de innovatieve items van Run Reflective, maar wat maakt de items van dit merk zo speciaal en welke variant past het best mijn mijn situatie?


Bereikbaarheid anno 2022

Een groot deel van de hardlopers kent het wel, het op en neer gaan van je mobiele telefoon in je broek- of jaszak. Daarnaast zijn er ook een aantal hardlopers die ervoor kiezen om de mobiele telefoon standaard thuis te laten tijdens de hardlooptraining. Echter, dit is voor veel hardlopers niet wenselijk, bijvoorbeeld omdat ze altijd bereikbaar willen zijn in noodgevallen.


Alternatieven

Doordat het hardlopen met een armband of een hardloopriem verre van prettig is, is het idee van het Run Reflective hardloopvest ontstaan. Naast dat het mogelijk is om je mobiele telefoon mee te nemen in het hardloopvest, kun je er ook voor kiezen om andere essentials mee te nemen. Zo kun je ervoor kiezen om je huissleutel en andere items mee te nemen tijdens jouw training. 

Run Reflective

Welke Run Reflective hesjes zijn er op dit moment?

Op dit moment zijn er een twee verschillende Run Reflective hardloopvesten. Er is een zwarte variant, deze heeft reflecterende logo’s. Daarnaast is er ook een grijze variant. De grijze variant is helemaal reflecterend. Hierdoor ben je extra goed zichtbaar op de openbare weg.


Welk Run Reflective item past het best bij mij?

Loop je vooral overdag? Dan kun je het best kiezen voor het semi reflecterende hardloopvest van Run Reflective. Run je daarentegen veel in de avonduren? Dan kun je beter kiezen voor het volledig reflecterende hardloopvest. Hierdoor ben je ‘s avonds beter zichtbaar voor andere weggebruikers. 


Ga goed voorbereid op pad

Wanneer je hard gaat lopen in het donker, is het verstandig om vooraf je route uit te stippelen, bijvoorbeeld via Google. Hierdoor voorkom je dat je in het donker op de openbare weg hard moet lopen. Dit kan namelijk zorgen voor gevaarlijke situaties. Probeer tijdens het uitstippelen van de route vooral op zoek te gaan naar losliggende geasfalteerde fietspaden. Volgens een groot deel van de hardlopers loopt dit het prettigst, maar daarnaast ook het veiligst.


De Leds voor extra zichtbaarheid

Naast dat je ervoor kunt kiezen om een reflecterend hardloopvest aan te doen, kun je er ook voor kiezen om LED lampjes op je Run Reflective vest te bevestigen. Sinds kort is het mogelijk om de oplaadbare LEDs te bevestigen aan het hardloopvest. De LEDs zijn oplaadbaar en hierdoor veel duurzamer dan andere lampjes. Daarnaast hebben de lampjes een batterijduur tot wel 10 uur en ben je zichtbaar tot wel 800 meter.